top of page

Wie zijn wij?

De gezichten van Actio

IMG-20220920-WA0002 (002).jpg

Sofie Van Vreckem

Coördinator

Een tiental jaar geleden maakte ik voor het eerst kennis met Actio. Als begeleidster ging ik aan de slag en leerde ik ons arbeidsatelier alsook onze vrijetijdswerking kennen. Na enkele jaren het reilen en zeilen te leren kennen verzeilde ik op een andere job. 
Actio en ook Pegode bleven echter in mijn hoofd rond dwalen. Na een jaartje weg vond ik opnieuw mijn plek binnen Actio als leidinggevende. 
Ondertussen verdeel ik mijn tijd tussen 2 Pegode projecten en ben ik, naast Actio, ook aan de slag op Den Atelier.

Jolien Bullen_edited.jpg

Jolien Bullen

Coördinator

Ik ben Jolien Bullen en nieuw in het team sinds december ’22. Ik was in het verleden reeds 8 jaar bij Pegode aan de slag als begeleider in een woonhuis. Nadien heb ik enkele jaren in een andere organisatie gewerkt.
Mijn liefde voor de doelgroep bracht mij eind vorig jaar terug bij Pegode, dit keer als leidinggevende waar ik met veel ‘goesting’ aan ben begonnen.
Ik beschrijf mijzelf als spontaan, energiek en positief en ik kijk er naar uit om jullie beter te leren kennen en een fijne samenwerking aan te gaan.

20210705_193004.jpg

Anke Verstrepen

begeleidster arbeidszorg

Ik ben Anke Verstrepen en werkzaam bij Actio vzw sinds 2004. 
Ik ben een positief ingestelde, gedreven en sociale iemand, die zich graag inzet voor anderen. 
In het verleden heb ik al in de vrijetijdswerking en in de verschillende projecten buitenshuis (soepatelier, braxgata) gewerkt. Momenteel heb ik me toegelegd op de arbeidswerking. Daarin vind ik het een uitdaging om telkens opnieuw te zoeken naar nieuwe tools voor onze cliënten.

Verder vind ik het fijn om te werken met mensen met autisme, de planningen op te maken en stagiaires op weg te helpen naar nieuwe inzichten ivm autisme.


In mijn vrije tijd, vind ik het fijn om te spelen met mijn kids, ga ik graag op stap met vrienden, probeer ik af en toe aan de slag te gaan met een naaimachine en als er nog tijd over is, lees ik graag een goed boek. 

20210705_193430.jpg

Ellen Pieters

begeleidster arbeidszorg

Ik ben Ellen Pieters en werk bij het project Actio.
In mijn professioneel verleden heb ik gewerkt bij het OCMW Mortsel als werkbegeleider van mensen met een art.60 contract. Ik heb ook 2 jaar als jobconsulent en taalcoach gewerkt bij vzw. Groep Intro, een tenderpartner van vdab.
Bij Actio heb ik in 2016 één jaar gewerkt, er even tussenuit geweest naar Groep Intro, en sinds oktober 2019 ben ik zeer gelukkig terug aan het werk bij Actio.
Waarom ik zo graag bij Actio werk, is omdat het een super team is waarbij ik mezelf kan zijn en waarbij mijn talenten in de verf worden gezet en gewaardeerd. Maar dat is uiteraard niet het enige. De doelgroep van mensen met ASS is voor mij een heel eerlijke doelgroep. Het geeft me veel voldoening om met hen te werken. Daarbij komt dat ik ook volledig sta achter de inhoud van het project. Het aanbod is zo wisselend dat er voor de meeste doelgroepmedewerkers een interessante daginvulling bij is en zoniet wordt er naar een match gezocht. Iedere persoon is belangrijk en een schakel van het geheel.
In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met mijn gezin, mijn (moes)tuin en regelmatig een weekendje organiseren, meestal zeilweekendjes wat een passie is gebleven uit een nog vroeger professioneel verleden.

20210705_193451.jpg

An Verboven

begeleidster vrijetijdswerking

Mijn naam is An Verboven en al meer dan 10 jaar maak ik deel uit van het Actio-team. Ik zou mezelf omschrijven als een actieve begeleider met een positieve ingesteldheid. Ik zorg op Actio voornamelijk voor de organisatie en begeleiding van het clubhuis (onze vrijetijdswerking). Met hart en ziel zet ik me iedere dag met plezier in om iedereen leuke activiteiten te bezorgen. Activiteiten waar iedereen iedereen plezier kan maken, en zich ondersteunt voelt.

erika nieuwe versie.jpg

Erika Van Bouchout

begeleidster groenatelier en soepatelier

Ik ben Erika, gepassioneerd door reizen, mijn gezin, dingen ontdekken, nieuwe dingen leren en natuurlijk mijn werk en zoveel meer.

Iedereen lijkt tegenwoordig meer, beter, sneller…te willen/moeten. De maatschappij en het sociale leven stellen enorme hoge eisen en meer mensen hebben het gevoel niet meer mee te kunnen en ook hier wil ik graag m’n steentje bijdragen om mensen te ondersteunen.

Na heel wat jaren (levens)ervaring te hebben opgebouwd via reizen, ontdekken en werken op verschillende domeinen, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Actio.

Sinds 2003 ben ik actief als begeleidster bij vzw Actio.

Ik heb ongeveer 10 jaar vrijetijd in het clubhuis georganiseerd en begeleid wat enorm boeiend, leerrijk en fijn was.

Een vijftal jaar geleden kreeg ik het aanbod om me in 2 projecten te engageren, het soepatelier en de Soetewey, een groenproject. Ik ben hier op ingegaan en heb er nog geen moment spijt van gehad.


Mijn dag ziet er elke dag anders uit, wat mijn job zo leuk maakt. Het geeft mij veel voldoening om mensen goed te kunnen begeleiden, te ondersteunen en verbindend te werken, mensen zelfredzaam te maken en in te gaan op hun kwaliteiten en deze verder te ontwikkelen.

Tot slot wil ik meegeven dat ik omringd ben door super toffe en gemotiveerde collega’s.

20211012_155108.jpg

Evelien Huylebroeck

Begeleidster arbeidszorg en vrije tijd

Mijn naam is Evelien en sinds 1 september 2021 werk ik zowel in de dagwerking als in het clubhuis van Actio.

Voorheen werkte ik als leefgroepbegeleidster in een voorziening voor mensen met een meervoudige beperking.
Na negen jaar koos ik ervoor om een andere weg in te slaan en te kiezen voor een dagwerking als Actio.
Onze doelgroepmedewerkers zijn oprecht en geëngageerd. Eigenschappen die ik als persoon enorm kan waarderen.


Mijn vrije tijd vul ik graag met sportieve activiteiten in. Je kan mij meermaals per week terugvinden in een Crossfit gym.
Een wandeling met onze adoptiehond mag daar ook zeker niet aan ontbreken.
Verder kan ik ervan genieten om lekker te gaan eten op restaurant, liefst eentje waar je kan proeven van de diverse wereldkeuken.

person_icon-icons.com_50075.png

Monique Luyten

vrijwilligster kookatelier

-

Ontmoet het team: Ontmoet het team
vrijwilligers

Vrijwilligers

Zin om vrijwilliger te worden bij Actio?

Ook jouw talenten zijn welkom bij ons! 

Samen gaan we op zoek naar het vrijwilligerswerk dat het beste bij jou past!

Om je de nodige ondersteuning en begeleiding te bieden, bieden we je een vast aanspreekpunt bij één van onze begeleiders. 

Voor meer informatie kan je terecht bij onze coördinator, Sofie Van Vreckem.

Sofie.vanvreckem@pegode.be

03 887 91 53 

bekijk hier alvast ons aanbod

Boeken

Stagiair(e)s

Actio investeert graag mee in de toekomst van morgen!

We geven dynamische en gemotiveerde studenten graag de kans om hun theoretische en praktische verworvenheid bij ons verder te ontwikkelen. 

Om studenten zo goed mogelijk te ondersteunen, bieden we aan elke stagiair de nodige ondersteuning en begeleiding via een vaste en deskundige stagebegeleider en de omkadering van een team.

Voor meer informatie kan je terecht bij Anke Verstrepen.

anke.verstrepen@pegode.be

03 887 91 53 

Ontmoet het team: Wat we doen
bottom of page